Po dva policajca u svakoj beogradskoj školi od danas

94

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić, prenosi Sputnjik.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

“Već u ponedeljak od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić u nedelju za RTS.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

“Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora”, rekla je za Tanjug Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad.

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene.

“Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju”, rekla je Hamzabegović.

“U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika”, rekla je Hamzabegović.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime